Selling Terms
Berger gård sine kjøpsbetingelser bygger på Forbrukerombudets standard salgsbetingelser for netthandel.
Ved å handle i vår nettbutikk, aksepterer du disse kjøpsbetingelsene.
Forbeholder oss retten til å avslå og refundere ordre utenfor leveringsområdet vårt
Innledning:
Dette kjøpet er regulert av den nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Med forbrukerkjøp menes her salg av vare til forbruker som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, og når selgeren opptrer i næringsvirksomhet med salg av varer over internett. Kontrakten er utarbeidet og anbefalt brukt av Forbrukerombudet. Forbrukerkjøp over Internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettsloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbruker ufravikelige rettigheter.
Vilkårene i kontrakten skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen. Selgeren kan velge å tilby kjøperen bedre vilkår enn det som fremgår av disse salgsbetingelsene. I tilfeller hvor kontrakten ikke direkte gir løsningen på en problemstilling, må kontrakten utfylles med relevante lovbestemmelser.
1. Avtalen
Avtalen mellom kjøper og selger består av opplysningene selgeren gir om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken (herunder blant annet opplysninger om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser), eventuell direkte korrespondanse mellom partene (for eksempel e-post) samt disse salgsbetingelsene. Berger gård/Simen Solberg følger standard NS4414 for levering av ved, mengder og kvalitet. Ved motstrid mellom opplysningene selgeren har gitt om kjøpet i bestillingsløsningen i nettbutikken, direkte korrespondanse mellom partene og vilkårene i salgsbetingelsene, går direkte korrespondanse mellom partene og opplysningene gitt i bestillingsløsningen foran salgsbetingelsene, så fremt det ikke strider mot bindende lovgivning.
2. Partene
Selger: Berger Gård – Enkeltmannsforetaket – orgnr 896985612 mva Kontaktadresse: Bergersletta 163 1459 nesodden E-post: post@berger-gaard.no Kjøper: er den person som foretar bestillingen.
3. Priser
Prisene, som er oppgitt i nettbutikken, inkluderer merverdiavgift. Opplysninger om de totale kostnadene kjøperen skal betale, inklusive alle avgifter (merverdiavgift, toll, og lignende) og leveringskostnader (frakt, porto, fakturagebyr, emballasje med videre) samt spesifisering av de enkelte elementene i totalprisen, gis i bestillingsløsningen før bestilling er foretatt. (Vareleveranser til Svalbard eller Jan Mayen skal selges uten tillegg av merverdiavgift.
4. Avtaleinngåelse
Avtalen er bindende for begge parter når kjøperens bestilling er mottatt av selgeren. Bestilling regnes som mottatt når brukeren har trykket på knappen «Bestill/Utfør/Bekrefte bestilling» i vårt system på nett eller app. En part er likevel ikke bundet av avtalen hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.
5. Ordrebekreftelse
Når selgeren har mottatt kjøperens bestilling, skal selgeren uten ugrunnet opphold bekrefte ordren ved å sende en ordrebekreftelse til kjøperen. Det anbefales at kjøperen kontrollerer at ordrebekreftelsen stemmer overens med bestillingen med hensyn til antall, varetype, pris osv. Er det ikke samsvar mellom bestillingen og ordrebekreftelsen, bør kjøperen ta kontakt med selger uten ugrunnet opphold. Ordrebekreftelse blir utelukkende sendt til den epost-adresse som kjøperen har angitt.
6. Betaling
Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt bestilling blir gjort; her blir betalingen gjort som integrert del av kjøpeprosessen på web og app. Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestillingen i inntil 14 dager fra bestillingen. Ved betaling med kredittkort, vil lov om kredittkjøp m.m. komme til anvendelse.
Kjøpere må være over 18 år eller ha tillatelse fra foresatte til å handle i nettbutikken. Det er kjøpers eget ansvar å følge aldersgrensen praktisert av KortreistVed.no og som er i tråd med lovverket ved forbrukerkjøp over internett.
7. Levering m.v.
Når du som privatkunde handler i vår nettbutikk skjer all levering fra Berger gård. Berger gård leverer kun til adresser på Nesodden og Nordre Frogn innen 18 km fra gården Bestillinger utenfor leveringsområdet vårt kan avslåes og pengene som er betalt refunderes i sin helhet til kunden.
Bestillinger leveres til den oppgitte leveringsadresse, forutsatt at adressen er tilgjengelig med lastet transportbil (til «fortauskant»). Der snø eller vei-status gjør framkommelighet umulig, kan leveringen bli utsatt. Ny leveringstid avtales mellom kunde og leverandør
Leveringstid: standard leveringstid er fra 3 til 12 dager. Dette regnes fra det tidspunkt betaling blir gjort. I tilfeller der bestilling er gjort, men betaling ikke gått gjennom, så regnes altså leveringstid med utgangspunkt i betalingsdato.
Det må brukes norske bankkort utstedt i Norge. Dette på grunn av diverse tollbestemmelser/avgifter og sikkerhet mht. svindelforsøk.
8. Risikoen for varen
Risikoen for varen går over på kjøperen når tingen er overtatt av kjøperen i henhold til avtalen. Hvis leveringstiden er kommet og kjøperen unnlater å overta en vare som er stilt til hans eller hennes rådighet etter avtalen, har kjøperen likevel risikoen for tap eller skade som skyldes egenskaper ved varen selv. I praksis skjer overtakelsen når veden blir levert til oppgitt adresse.
9. Angrerett
Kjøperen kan angre kjøpet av varen etter angrerettslovens bestemmelser. For å unngå at vedsekker kjøres ut og leveres, og at leverandøren har bryet med dette, settes angre-fristen til 48 timer før endelig levering skal finne sted. Dersom Berger gård mottar avbestilling innen 48 timer, vil kunden få refundert totalbeløpet, fratrukket eventuelle transaksjonsomkostninger ved betalingen (Visa/Nets/BankExept, Vipps).
Dersom veden er kjørt ut og levert, så vil angreretten likevel innebære at kjøperen uten grunn kan returnere varen til selgeren selv om det ikke er noen mangel ved den og selv om den ikke er levert. Kjøperen må gi selger melding om bruk av angreretten innen 14 dager etter at varen, de foreskrevne opplysninger om angreretten og angrerettsskjema er mottatt. Berger gård sender angrerettsskjema elektronisk til kundens oppgitte e-postadresse når kunden ønsker det. Det er kundens ansvar å følge med på sin e-postkonto og oppgi en e-postadresse som er virksom.
Kjøper kan returnere varen til leverandør innen angrerettsfristen på 14 dager fra du har mottatt varen. Alle returer hvor angreretten brukes, bør innen rimelig tid varsles til oss på post@berger-gaard.no Varer som returneres ved bruk av angrerett, skal selvsagt ikke være åpnet eller tatt i bruk eller ødelagt av kunden. Det er et krav at veden skal ha blitt lagret under tak, sånn at den er minst like tørr som da den ble levert. Ved klage på fuktighet, skal høyere fuktighet enn 20% dokumenteres av kjøper. Legg ved utfylt skjema for angrerett eller annen dokumentasjon som sier noe om ordrenummer, navn og adresse på kunde som utførte kjøpet. Alle produkter skal leveres tilbake til leverandør innen rimelig tid etter at slik retur er varslet til oss.
Du kan ikke returnere varen til oss når:
Varen er tatt i bruk (kun ved evt. reklamasjon)De sekker der forsegling/åpning på sekk er brutt. Varen er skadet (også fukt) av mottager
NB! Kjøper er selv ansvarlig for transportkostnader ved retur av varer. Tilbakebetaling av kjøpesummen vil finne sted innen fjorten dager etter at leverandør mottar returen og varen er godkjent mottatt i samme stand som da den ble sendt til kunden, på samme konto som ordren opprinnelig ble belastet fra.
Mottar kjøperen angreskjema og de nødvendige opplysningene på et senere tidspunkt enn ved bestilling eller levering av varen, begynner angrefristen å løpe fra den dagen kjøperen mottar angrerettsskjema og opplysningene. Har kjøperen ikke mottatt tilstrekkelig informasjon eller angrerettsskjema, vil angrefristen likevel gå ut 3 måneder etter at varen er mottatt. Dersom kjøperen ikke har fått informasjon om angrerett i det hele tatt, vil fristen være 1 år.
Meldingen fra kjøper til selger om bruk av angreretten bør av bevishensyn være skriftlig (angrerettsskjema, e-post, telefaks eller brev), og den må inneholde opplysninger om hvordan kjøperen vil returnere varen til selgeren. Ved bruk av angreretten må varen leveres tilbake til leverandøren innen rimelig tid. Berger gård er forpliktet til å tilbakebetale hele kjøpesummen til kjøperen innen 14 dager fra den dag selgeren mottar varen. Selgeren kan ikke fastsette gebyrer for kjøperens bruk av angreretten, men selgeren kan kreve at kjøperen skal betale kostnadene for returforsendelsen.
Kjøperen kan undersøke produktet før han eller hun angrer på kjøpet. Varen må likevel kunne leveres tilbake til selgeren i tilnærmet samme stand og mengde som den var i da kjøperen mottok den. Kjøperen bør sende varen tilbake til selgeren i originalemballasjen hvis dette er mulig. Kjøperen kan ikke angre på kjøp av varer som forringes raskt, varer som etter sin art ikke kan tilbakeleveres.
10. Undersøkelse av varen
Når kjøperen mottar varen, anbefales det at han eller hun i rimelig utstrekning undersøker om den er i samsvar med bestillingen, om den har blitt skadet under transporten eller om den ellers har mangler. Hvis varen ikke samsvarer med bestillingen eller har mangler, må kjøperen melde fra til selgeren ved reklamasjon jf. kontraktens punkt 11.
11. Varens innhold: ved i liter og ved i kilo.
Berger gård baserer seg på følgende størrelser: småsekker 40l, 60l og storsekker 1000l og 1500l. For storsekker er det avgjørende for mengden om veden ligger løst eller stablet på pall eller i storsekk. Her skilles mellom løst/ustablet og stablet. Liter er et godt mål for væske, men kilo er det mer nøyaktige målet for mengde ved. Berger gård baserer seg på at all ved som leveres har under 20% fuktighet. For at kundene skal få tilnærmet den vedmengden som er bestilt, kan det brukes vekt/kilo tørr ved (under 20% fuktighet) som rettesnor for å beregne mengde. Med denne premissen opererer vi med disse vektene for ulike størrelser/formater av ved:
40l: 14 kg (ca)
1000l-løst: 270-290 kg (ca)
1500l-tett: 470-510 kg (ca)
I tilfeller der kunden bestiller storsekker i en gitt størrelse, og leverandør ikke har akkurat denne størrlsen, så kan det leveres lik mengde i et annet format (en annen liter-størrelse). Eksempel: dersom kunden har bestilt 1 storsekk med 1500l ved som ligger løst (450kg), så kan leverandør levere storsekker på 1000l, gitt at kunden får samme mengde ved som bestilt og betalt for. I de tilfellene der kunden har bestilt 60l sekker og leverandøren ikke har dette i sitt lager, kan det leveres 40l sekker i tilsvarende mengde.
I de få tilfeller der det ikke finnes den aktuelle veden på lager fordi det er gått tomt, forbeholder vi oss retten til å kansellere transaksjonen og heve salget. Kreditnota blir da utstedt og beløpet tilbakeført til kortet som kunden har betalt med.
12. Reklamasjon ved mangel og frist for å melde krav ved forsinkelse
Dersom det foreligger en mangel ved varen, må kjøperen innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen. Siden dette er snakk om ved, helst levert i sekker, så skal kjøper dokumentere ved bilder hva som er mangel. Merk: Dette er ikke det samme som angreretten. Siden det er snakk om ved, så må fristen være innen 7 dager etter mottak fra kjøper oppdagen mangelen.
Ved forsinkelse må krav rettes selger innen rimelig tid etter at leveringstiden er kommet og varen ikke er levert. Siden dette er snakk om ved som leveres der det er tilgjengelig tilkomme med bil/henger/varetransport, så må selger raskt – og innen 48 timer – dokumentere mangler. Dersom det har skjedd tyveri langs vei der varen er levert, så skal dette anmeldes til politiet før mangel ved leveringsantall blir krevet.
Dersom varen er betalt med kredittkort, kan kjøperen også velge å reklamere og sende krav direkte til kredittyter (kredittkortselskapet). Meldingen til selgeren eller kredittyter bør være skriftlig (e-post, telefaks eller brev).
13. Kjøperens rettigheter ved forsinkelse
Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og kreve erstatning fra selgeren. Dette gjelder ikke så lenge årsaken til forsinkelsen er dårlig vær (sterkt regn) eller snøfall, som gjør transport uegnet.
Oppfyllelse: Dersom selgeren ikke leverer varen på leveringstidspunktet, kan kjøperen fastholde kjøpet og sette en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse fra selgeren. Kjøperen kan likevel ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne eller dersom oppfyllelse vil medføre en så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det står i vesentlig misforhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. Faller vanskene bort innen rimelig tid, kan forbrukeren kreve oppfyllelse.
Heving: Kjøperen kan heve avtalen med selgeren dersom forsinkelsen er vesentlig eller hvis selgeren ikke leverer varen innen den tilleggsfristen for oppfyllelse som kjøperen har fastsatt. Kjøperen kan likevel ikke heve avtalen mens tilleggsfristen løper, med mindre selgeren har sagt at han eller hun ikke vil oppfylle innen fristen.
Erstatning: Kjøperen kan videre kreve erstatning for tap han eller hun lider som følge av forsinkelsen fra selgerens side jf. forbrukerkjøpslovens § 24. Kjøperen må melde krav til selgeren ved reklamasjon jf. denne kontraktens punkt 11.
14. Kjøperens rettigheter ved mangel
Dersom varen har en mangel og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 6 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, velge mellom retting og omlevering, kreve prisavslag, kreve avtalen hevet og erstatning fra selgeren.
Retting eller omlevering: Dersom varen har en mangel, kan kjøperen kreve at selgeren retter mangelen eller omleverer tilsvarende vare. Selgeren kan motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader. Selgeren skal foreta rettingen eller omleveringen innen rimelig tid. Retting eller omlevering skal foretas uten kostnad for kjøperen, uten risiko for at kjøperen ikke får dekket sine utlegg og uten vesentlig ulempe for kjøperen.
Selgeren kan ikke foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere forsøk er rimelig. Selv om kjøperen verken krever retting eller omlevering, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering, kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving.
Prisavslag: Dersom mangelen ikke rettes eller omleveres, kan kjøperen kreve forholdsmessig prisavslag.
Heving: I stedet for prisavslag kan kjøperen heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig.
Erstatning: Kjøperen kan også kreve erstatning for økonomisk tap han eller hun lider som følge av at varen har en mangel jf. forbrukerkjøpslovens § 33. Kjøperen må melde krav til selgeren ved reklamasjon jf denne kontraktens punkt 11. Reglene om reklamasjon gjelder i tillegg til, og uavhengig av, reglene om angrerett og eventuelle garantier stilt av selger.
15. Selgerens rettigheter ved kjøperens mislighold
Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve avtalen hevet samt erstatning fra kjøperen. Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikkeforskuddsbetalte uavhentede varer.
Oppfyllelse: Dersom kjøperen ikke betaler, kan selgeren fastholde kjøpet og kreve at kjøperen betaler kjøpesummen (oppfyllelse). Er varen ikke levert, taper selgeren sin rett dersom han venter urimelig lenge med å fremme kravet.
Dersom kjøperen ikke betaler eller oppfyller de øvrige pliktene etter avtalen, og dette ikke skyldes selgeren eller forhold på selgerens side, kan selgeren i henhold til reglene i forbrukerkjøpsloven kapittel 9 etter omstendighetene holde varen tilbake, kreve oppfyllelse av avtalen, kreve avtalen hevet samt erstatning fra kjøperen. Selgeren kan også etter omstendighetene kunne kreve renter ved forsinket betaling, inkassogebyr og gebyr ved ikkeforskuddsbetalte uavhentede varer.
Erstatning: Selgeren kan kreve erstatning fra kjøperen for økonomisk tap han eller hun lider som følge av kontraktsbrudd fra kjøperens side jf. forbrukerkjøpslovens § 46. Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr: Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selgeren kreve renter av kjøpesummen etter lov om renter ved forsinket betaling. Ved manglende betaling kan kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til inkasso, og kjøperen kan da bli holdt ansvarlig for gebyrer etter lov om inkassovirksomhet og annen inndrivning av forfalte pengekrav. Gebyr ved uavhentede ikke-forskuddsbetalte varer: Dersom kjøperen unnlater å hente ubetalte varer, kan selgeren belaste kjøper med et gebyr tilsvarende frakt tur/retur. Gebyret skal maksimalt dekke selgerens faktiske utlegg for å levere varen til kjøperen.
16. Garanti
Garanti som gis av selgeren eller produsenten, gir kjøperen rettigheter i tillegg til de rettighetene kjøperen allerede har etter ufravikelig lovgivning. En garanti innebærer dermed ingen begrensninger i kjøperens rett til reklamasjon og krav ved forsinkelse eller mangler etter punkt 12 og 13.
17. Personopplysninger
Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selgeren kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Personopplysningene til kjøper under 15 år kan ikke innhentes med mindre selgeren har samtykke fra foreldre eller foresatte. Kjøperens personopplysninger skal kun utleveres til andre hvis det er nødvendig for at selgeren skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle. Selgeren kan kun innhente kjøperens personnummer dersom det er saklig behov for sikker identifisering og slik innhenting er nødvendig.
Hvis selgeren vil benytte kjøperens personopplysninger til andre formål, for eksempel til å sende kjøperen reklame eller informasjon ut over det som er nødvendig for å få gjennomført avtalen, må selgeren innhente kjøperens samtykke ved avtaleinngåelsen. Selgeren må gi kjøperen informasjon om hva personopplysningene skal brukes til og om hvem som skal bruke personopplysningene. Kjøperens samtykke må være frivillig og avgis ved en aktiv handling, for eksempel ved avkrysning.
Kjøperen skal enkelt kunne kontakte selgeren, for eksempel pr. telefon eller e-post dersom han eller hun har spørsmål om selgerens bruk av personopplysninger eller hvis han eller hun ønsker at selgeren sletter eller endrer personopplysningene. Dette gjøres primært via e-post på kundeservice@KortreistVed.no, slik at vi kan spore historikken i din henvendelse.
18. Konfliktløsning
Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Kjøperen kan ta kontakt med Forbrukerrådet for å få bistand i en eventuell tvist med selger. Dersom minnelig løsning ikke oppnås etter megling i Forbrukerrådet, kan partene skriftlig begjære at Forbrukerrådet fremmer tvisten for Forbrukertvistutvalget.13 Vedtak av Forbrukertvistutvalget er rettskraftig fire uker etter forkynning. Før vedtaket er rettskraftig, kan partene, ved innsendelse av stevning til Forbrukertvistutvalget, bringe vedtaket inn for tingretten.